potkrovlje / loft

Projekat predstavlja proširenje i uređenje dela potkrovlja u okviru jednoporodične kuće u predgrađu Novog Sada. Zona na kojoj je izvršena intervencija sastoji se iz dva dela od kojih je jedan predviđen za rad, a drugi deo za odmor i rekreaciju. S obzirom na neiskorićenost tavanskog dela, cilj je bio organizovati i spojiti potkrovlje i tavanski prostor kao jednu celinu uz razdvajanje funkcija vertikalnim komunikacijama. Deo međuspratne konstrukcije je uklonjen, te je na taj način prostor potkrovlja proširen na galerijski nivo, pri čemu je omogućen prirodan izvor svetla i prirodna ventilacija.

This project is a loft extension within a single-family house in suburbs of Novi Sad. The zone of the intervention is divided into two parts: work and living space. The upper level of the attic was unused, so the aim of the project was to organize and merge this space with the rest of the loft. Part of the ceiling is removed to expand the living space to a gallery, thus providing natural ventilation and sunlight.

 

POVEZANI PROJEKTI / RELATED PROJECTS